وارش نیوز / پویا اباذری ؛ سید حسین اسلامی، سرپرست این مدیریت گفت: در راستای ردیابی، پیشآگاهی و مبارزه با آفت مگس میوه مدیترانهای، در سه ماهه اول سال جاری، 104 هکتار از باغات شهرستان محمودآباد مورد پایش قرار گرفت.
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد با اشاره به فعالسازی ایستگاههای پیشآگاهی در مراکز سه گانه جهاد کشاورزی اظهار داشت: با استفاده از هشت تله جلب کننده جنس نر (تریمدلور) و تعداد 11 عدد تلههای جلبکننده غذایی (بیولور)، تعداد چهار عدد تله سراتراپ و تعداد 27 عدد سراتینکس نصب شده است.
اسلامی در ادامه بر اهمیت مدیریت تلفیقی این آفت تاکید کرد و افزود: برداشت سریع میوههای رسیده مانند هلو، شلیل، انجیر، گلابی و سیب در قطع زنجیره میزبانی و کاهش جمعیت آفت بسیار موثر است. همچنین، رعایت بهداشت کف باغ شامل حذف علفهای هرز و جمعآوری و دفن میوههای ریخته شده در عمق ۵۰ سانتیمتری خاک نیز به کاهش آلودگی کمک میکند.
وی نصب تلههای جلبکننده فرمونی (تریمدلور و بایولور) به تعداد ۳۰ تا ۵۰ تله و تلههای جلبکننده غذایی (سراتراپ، سراتینکس و سراتل) حداقل به تعداد ۵۰ تا ۸۰ تله در هکتار باغ مرکبات را توصیه کرد و اولویت نصب را بر روی نارنگی پیشرس به منظور شکار انبوه دانست.
این مقام مسئول در پایان تاکید کرد: در صورت شکار روزانه بیش از ۳ عدد مگس در هر تله جلبکننده نصب شده در باغ، انجام کاوراسپری با سموم توصیه شده مانند مالاتیون یا دیپترکس ضروری است.
ضمیمه :