وارش نیوز/ موضوعی که نه تنها کشاورزان بلکه تمام مردم را به خود درگیر کرده چرا که با سلامت و جان انسانها در ارتباط است و مردم میخواهند این امر برای همیشه توضیح دقیقی داده شد، موضوعی به نام "کرونا و آلودگی آبهای زیرزمینی".
هرچند ویروس کرونا این روزها از خود چهرهه مختلف و متفاوتی در روند ابتلا به بیماری در میان بیماران ایجاد کرده است و نمی توان به طور قطع پیرامون حواشی آن نظر داد اما تصمیمگیرانمان و اساتید فن باید در این زمینه شفافسازی کرده و یا با هشدارهای لازم، موضوع را برای مردم توضیح دهند.
سوالی که این روزها ذهن مردم را به خود درگیر کرده و نمیدانند چقدر صحت دارد این است "آیا کرونا وارد آبهای زیرزمینی میشود؟" این سوال آن هم دقیقا در روزهایی به ذهن متبادر میشود که اموات کرونایی را در خاکی عمیقتر از اموات دیگر دفن میکنند، آیا ممکن است که آن آب به آبهای زیرزمینی ورود کند و در نهایت به واسطه استفاده از آب، خاک و غذا به انسان منتقل شود؟
محققان و مسئولان کشورمان بر اساس مطالب علمی، با شستشوی اموات و سپس ضدعفونی کردن، ویروس کرونا از بین خواهد رفت و پس از آن آب به فاضلاب وارد شده و از سویی دیگر، جسد به خاک سپرده میشود.
استفاده از کلر در پساب خروجی تصفیهخانهها نیز مزید بر علت شده است تا این ویروس پیش از ماهیت آلوده کنندگیاش، از بین برود.
هرچند دراین روزها برخی اخبار ضد و نقیض به گوشمان میرسد، به عنوانه مثال فرانسه اعلام کرده که آب آشامیدنی پاریسیها آلوده به ویروس کرونا است
محققان معتقدند با کلرزنی هیچگونه ویروسی در فاضلاب باقی نمیماند، بنابریان جای نگرانی ندارد.
از سویی دیگر بسیاری از کشاورزان که گاها با فاضلاب و استفاده از آبهای زیزمینی محصولات خود را آبیاری میکنند، نگرانند که استفاده از این آبها، موجب انتقال ویروس کرونا نشود، در این میان مسئولان بارها بر این نکته اشاره کردهاند که ورود و زنده ماندن این ویروس از طریق دفع فاضلاب به آب های زیرزمینی به هیچ وجه ثابت نشده است.
آنچه که تماما همه کارشناسان و اساتید فن به وضوح میتوانند به روی آن نظر بدهند، این است که تا تحقیقات و بررسیها در این زمینه به طور کامل انجام نشود نمی توان قطعا سخن گفت.
برخی نیز معتقدند به دلیل جانوری بودن این ویروس، گیاهان از شر آن در امان هستند، برخی دیگر نیز میگویند خاک موجود در زمین همواره یک فیلترکننده است و نمیتوان در این شرایط نگران کرونا بود.
به گزارش وارش، در هر صورت باید به این نکته توجه شود که وقتی در خصوص کرونا ویروس نمی توان اظهار نظر قطعی کرد، نگرانیها ادامه دار خواهد شد بنابراین، بررسی و انجام آزمایشهای تخصصی اراضی که به محل دفن اموات کرونایی نزدیک هستند، می تواند نتایج دقیقتری را به ارمغان بیاورد و نگرانیها را نیز کاهش دهد.
بر اساس این گزارش، شاید این موضوع در برخی از استانها که دسترسی به آب در آنها، در اعماق زمین صورت میگیرد جای بحث و نگرانی نباشد، اما در مازندران که با دو متر کندن زمین، به آب زیرزمینی دسترسی پیدا میکنیم جای اهمیت بالایی است.
ضمیمه :