امروز : جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۶
سرویس : اقتصاد زمان :   ۱۳۹۸/۸/۲۸ - ۰۹:۰۹ شناسه خبر : ۴۱۰۷

استانداری برای ۵۵۰ واحد تولیدی زودتر تصمیم‌گیری کند رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه برای اقدام عملی جهت رونق تولید باید در گام اول این سه بخش که مجموعاً ۵۵۰ واحد را شامل می‌شود تعیین تکلیف کرد، گفت: خانه صمت استان برای همه این سه مورد پیشنهاداتی به استانداری ارائه کرده است.

وارش نیوز: رهبر معظم انقلاب در سالیان اخیر با نامگذاری سال‌ها با موضوعات اقتصادی و توجه به تولید داخلی همواره دغدغه و چشم‌انداز خود را نسبت به اقتصاد، تولید و کارآفرینی اعلام و به نوعی افق حرکت نظام را مشخص می‌کنند.

امسال نیز شعار سال مانند سال‌های گذشته مربوط به اقتصاد و به رونق تولید اختصاص داده شده است که مهم‌ترین مؤلفه برای کارآفرینی، اشتغال و بهبود وضعیت اقتصادی و به گفته کارشناسان اساسی‌ترین راه برای مقابله با تحریم‌ها است.

در همین راستا در همه استان‌ها از جمله مازندران باید نسبت به طرح‌ها و برنامه‌هایی که تسهیل‌کننده رونق اقتصادی و توسعه است، توجه ویژه‌ای شود و مسؤولان مربوط باید در این امر مهم اقدامات مناسبی انجام دهند، چرا که رونق تولید و در پی آن اشتغال یکی از راهکارهای حل مشکلات معیشتی در کشور است.

*مقوله عدم‌ساخت در کشور

در همین ارتباط علیرضا یوسف‌نژاد، معاون امور صنایع و معادن سازمان صنعت معدن و تجارت استان مازندران اظهار می کند: تمام تجهیزاتی که در داخل کشور مصرف می‌شود چه به عنوان مصرف‌کننده نهایی و چه کارخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی الزام دارند که مقوله عدم ساخت در کشور را در یک فرآیندی رعایت کنند.

وی ادامه داد: به عنوان مثال اگر نهادی و یا ارگانی بخواهد تجهیزاتی را بخرد باید دید که در کشور آن تجهیزات تولید می‌شود یا نه؟ ما کارخانجات سازنده کشور را بر اساس اطلاعات سامانه‌ای که داریم را در اختیار آنها گذاشته و یا کد می‌دهیم که از سامانه بهینه‌یاب آدرس شرکت‌های سازنده را دریافت کنند.

*عدم اجازه ثبت و سفارش به کالاهایی که در داخل تولید می‌شوند

معاون سازمان صنعت معدن و تجارت مازندران افزود: اگر ثبت سفارش داشته باشیم، کالایی یا قطعه‌ای می‌خواهد وارد شود وزارتخانه در چندین لیست کالاهای مختلف را در بحث عدم ساخت ملزم کرده که در بحث تولید بررسی کنیم، عدم ساخت در این بحث که البته سیستمی با کد تعرفه‌ای قید شده و اگر قبلا تعیین شده باشد که تولید داخل دارد اجازه ثبت و سفارش برای آن قطعه را نمی‌دهد.

*معرفی طرح‌ها به بانک‌ها

این مسؤول با بیان اینکه در برخی موارد هم که بیش از یک هزار قلم کالا است اجازه واردات به آنها داده نمی‌شود، افزود: اینها مباحثی است که در جهت حمایت از کالای ایرانی  و رونق تولید است که ما سعی می‌کنیم رعایت کنیم ضمن اینکه بنگاه‌های اقتصادی هم در فضای کارخانه و کسب موانع تولید و رونق تولید که بحث تخصیص منابع باشد شرایطش شروع شده، طرح‌ها از ماه گذشته به بانک‌ها معرفی شده و در این مقولات حرکت می‌کنیم تا کمک به بنگاه اقتصادی شده باشد.

*حمایت از استارت آپ‌ها

یوسف‌نژاد در ارتباط با استارت‌آپ‌ها نیز اظهار کرد: حمایت از استارت آپ‌ها بستگی به مجوزی که از دستگاه مربوطه دارند، مثلا استارت‌آپ‌هایی که در فضای دانش‌بنیان مدنظر باشد می‌تواند از مرکز رشد در دانشگاه استفاده کند، اگر بنگاهی باشد که تولید دانش‌بنیان داشته باشد که از این مقوله‌ها زیاد داریم معمولا در دستور کار ما است و همه این مباحث خاصه منابع رونق تولید که از این فضا استفاده می‌کنند در اولویت پروژه‌های ما قرار دارند.

*تولید رونق یافته یک الزام اساسی است

سیدمجتبی رضوی رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران نیز در رابطه با امر تولید چنین می‌گوید: با توجه به شرایط  کشور و تقریبا به صفر رسیدن درآمدهای نفتی تنها آلترناتیو ممکن برای تامین هزینه جاری و عمرانی کشور درآمدهای حاصل از مالیات خواهد بود.

وی با بیان اینکه یکی از اصلی‌ترین پایه‌های تامین درآمدهای مالیاتی نیز مالیات قابل اخذ از بخش تولید است، افزود: بنابراین داشتن صنعت و بخش تولید رونق یافته نه یک خواسته عادی که یک الزام اساسی محسوب می‌شود.

*باید عوامل بازدارنده رونق تولید را را راه برداشت

رضوی خاطرنشان کرد: با گذشت حدود ۸ ماه از آغاز سالی که توسط مقام معظم رهبری به سال رونق تولید نامگذاری شده به نظر باید به لحاظ عملیاتی اقدامات اساسی‌تری صورت پذیرد، هر عاملی که در مقابل این رونق از خود مقاومت نشان بدهد را بایستی از راه برداشت.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان مازندران با بیان اینکه درک شرایط کنونی از سوی مجریان، قانونگذاران و متولیان بخش قضا یک الزام غیرقابل انکار است، بیان کرد: متاسفانه هنوز کسانی در این نهادها به درک کامل از شرایط نرسیده و با اقدامات خود نه تنها کمکی به ایجاد رونق نمی‌کنند بلکه در مسیر حرکت واحدهای تولیدی سنگ‌اندازی نیز کرده و آنها را ناامید می‌کنند.

رضوی افزود: سخت‌گیری بانک‌ها در وصول مطالبات، عدم اجرای کامل مصوبات ستادهای تسهیل، نهادهای خدماتی دولتی نظیر برق، گاز، آب و... بر اخذ به موقع مطالبات خود، سخت‌گیری‌های سازمان‌های امور مالیاتی و تامین  اجتماعی، تاکیدات گاهاً بدون وجه منابع طبیعی و محیط زیست و مواردی از این دست بیانگر این واقعیت است که اینان نه از شرایط اقتصادی  کنونی درک درستی دارند و نه به منویات مقام معظم رهبری واقع التزام را نهاده‌اند.

*وضعیت نگران‌کننده 550 واحد تولیدی 

وی با بیان اینکه علاوه بر این مصائب آمار قابل ملاحظه سه بخش هم بسیار نگران‌کننده است که عزم عالی مدیران استانی را برای تعدیل آنها می طلبد، بیان کرد: حدود ۱۰۰ واحد تملیک شده توسط بانک‌ها، حدود ۲۵۰ واحد تقاضای جانشینی شده توسط همین بانک‌ها از شرکت شهرک‌های صنعتی و حدود ۲۰۰ پرونده مفتوح ورشکستگی راکد نهاده شده در اداره تسویه دادگستری استان عدد قابل ملاحظه ۵۵۰ واحد تولیدی را به‌صورت یک مسئله بزرگ در مقابل دیدگان‌مان قرار می‌دهد.

*استانداری باید برای 550 واحد تولیدی زودتر تصمیم‌گیری کند

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه برای اقدام عملی جهت رونق تولید باید در گام اول این سه بخش که مجموعاً ۵۵۰ واحد را شامل می‌شود تعیین تکلیف کرد، افزود: خانه صمت استان برای همه این سه مورد پیشنهاداتی به استانداری ارائه کرده که دوستان در حال بررسی و اتخاذ تصمیم در موردشان هستند، لازم است این فرآیند تصمیم‌گیری با سرعت بیشتری به انجام رسیده تا در اندک زمان باقیمانده تا پایان سال بتوان به نتایج رضایت‌بخشی دست یافت.

 تولید و رونق آن از فاکتورهای مهم برای ایجاد اشتغال است که مسؤولان و متولیان امر تولید باید با توجه به وضعیت کشور و شرایط تحریم در ایران به طور جدی حمایت از این بخش را در اولویت اقدامات خود قرار دهند تا با رونق آن وضعیت بیکاری و مشکلات معیشتی مردم نیز حل و فصل شود./ فارس

ارسال نظر

نام :
ایمیل:(اختیاری)
متن نظر:
ارسال

• نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.


• نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.


آخرین اخبار
بیشتر