امروز : سه شنبه ۲ دی ۱۴۰۴ - ۲۳:۳۷
سرویس : اجتماعی زمان :   ۱۴۰۴/۱۰/۲ - ۲۲:۰۴ شناسه خبر : ۲۴۶۰۰
نماینده ولی فقیه در مازندران :
در مسئله جمعیت سخنرانی کافی نیست؛ عمل لازم است نماینده ولی فقیه در مازندران با اعلام اینکه مسئله جمعیت نباید در حد سخنرانی باقی بماند و باید به مرحله عملیاتی برسد، گفت: مشوق‌های پایدار و مقابله با فرهنگ‌های جایگزین، راهکارهای افزایش جمعیت است.

به گزارش وارش نیوز؛ آیت الله محمدباقر محمدی در شورای فرهنگ عمومی استان، ضمن تبریک فرا رسیدن ماه رجب‌المرجب و اینکه نخستین روز آن با سالروز ولادت حضرت امام محمد باقر (ع) مقارن شد، اظهار کرد: بنده مسئله جمعیت و بسیاری از چالش‌های دیگر را در وهله نخست، یک موضوع فرهنگی می‌دانم و نه صرفاً اقتصادی؛ در واقع عوامل اقتصادی در مرتبه دوم و سوم اهمیت قرار دارند. 

وی افزود: اگر استان‌های برخوردار کشور را در نظر بگیریم، گیلان و مازندران به لحاظ مواهب طبیعی، اراضی جنگلی و میزان بارندگی جزو مناطق بهره‌مند محسوب می‌شوند، هرچند خانواده‌های محروم و نیازمند نیز در این مناطق حضور دارند، اما متأسفانه این دو استان در رتبه‌های آخر جدول جوانی جمعیت قرار گرفته‌اند.

آیت الله محمدی لائینی تصریح کرد: امروز با طیف‌های مختلفی مواجه هستیم؛ گروهی که تمایلی به اصل ازدواج ندارند و نیازمند اقناع فکری هستند، گروهی که پس از ازدواج، فرزندآوری را به تأخیر می‌اندازند و دسته‌ای دیگر که به داشتن یک یا دو فرزند بسنده می‌کنند. 

نماینده ولی فقیه در مازندران با بیان اینکه مشکلات معیشتی غیرقابل انکار است، گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که حتی در داخل استان، نرخ ازدواج و فرزندآوری در میان اقشار متوسط و کم‌برخوردار، بیشتر از اقشار مرفه است، این امر به وضوح نشان می‌دهد که ریشه مسئله در تغییرات فرهنگی است.

این مسئول با اعلام اینکه تغییر فرهنگ نیازمند چند پیش‌شرط است، یادآور شد: اولا ثبات در مشوق‌ها؛ سیاست‌های تشویقی نباید مقطعی و نوسانی باشد، زیرا موجب سلب اعتماد عمومی می‌شود.

وی ادامه داد: پذیرفتنی نیست که در دوره‌ای واگذاری اراضی به کندی صورت گیرد و در دوره‌ای دیگر با سرعت؛ لذا باید با مسئولانی که در اجرای قانون ترک فعل کرده یا سلیقه‌ای عمل می‌کنند، برخورد جدی صورت گیرد. 

آیت الله محمدی لائینی مقابله با فرهنگ‌های جایگزین را پیش‌شرط دوم دانست و تاکید کرد: ترویج نگهداری از حیوانات خانگی به جای فرزندآوری، یک آسیب فرهنگی و اجتماعی است، گلایه‌های بسیاری از سوی شهروندان در خصوص سلب آسایش در محیط‌های آپارتمانی مطرح می‌شود که نیازمند ورود جدی نهادهای نظارتی و شهری است. 

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به پیش‌شرط سوم، عنوان کرد: نظارت بر اماکن عمومی مهم است، برخی کافه‌ها و رستوران‌ها متأسفانه به مراکز اشاعه ناهنجاری، مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی و اختلاط‌های غیرشرعی تبدیل شده‌اند، برخوردها در این حوزه یا صورت نمی‌گیرد و یا بازدارندگی لازم را ندارد.

این مسئول خاطرنشان کرد: نکته حائز اهمیت دیگر، باور قلبی مجریان است، مدیرانی که خود به تجرد یا تک‌فرزندی گرایش دارند، نمی‌توانند مبلّغ خوبی برای جوانی جمعیت باشند، الگوهای موفق باید تکثیر شوند. 

وی تاکید کرد: باید عواملی نظیر طلاق، سوانح جاده‌ای و بیماری‌های صعب‌العلاج نظیر سرطان را که موجب کاهش جمعیت می‌شوند، مدیریت کنیم، در این راستا، نظارت دقیق علوم پزشکی بر بخش بهداشت و کنترل استفاده بی‌رویه از سموم و کودهای شیمیایی در کشاورزی (که از عوامل اصلی بروز بیماری‌ها هستند) ۲۰ سال است که به عنوان یک دغدغه مطرح است.

آیت الله محمدی لائینی اضافه کرد: همچنین در حوزه محیط زیست و زیرساخت‌ها، آلودگی هوا، خشک شدن تالاب‌ها و معضل پسماند و شیرابه‌ها، سلامت جامعه را تهدید می‌کند. 

نماینده ولی فقیه در مازندران بیان کرد: اجرای ناقص "قانون هوای پاک" و اکتفا به تعطیلی مدارس در روزهای آلوده، چاره‌ساز نیست؛ ما نیازمند صنایع پاک و نظارت دقیق هستیم.

امام جمعه ساری همچنین مطرح کرد: در بخش اوقات فراغت و ورزش، اگر برای انرژی و نشاط جوانان در اماکن ورزشی برنامه‌ریزی نشود، این پتانسیل در مسیرهای نادرست تخلیه خواهد شد. متأسفانه برخی پروژه‌های ورزشی نظیر استادیوم‌های نیمه‌کاره در حال فرسوده شدن هستند، در حالی که می‌توانند کانون نشاط جامعه باشند. 

این مسئول گفت: از سوی دیگر، حضور سگ‌های ولگرد در پارک‌ها، امنیت و فضای معنوی (نجاست و پاکی) را برای خانواده‌ها مخاطره‌آمیز کرده است.

وی با تاکید بر اینکه ما باید فرهنگ دینی را تقویت کنیم، اظهار کرد: برگزاری همایش‌هایی نظیر کنگره غدیر یا نکوداشت آیت‌الله جوادی آملی، غنای فرهنگی جامعه را بالا می‌برد، در مقابل، برخی جشنواره‌های ناهنجار که هیچ دستاوردی برای جوانان ندارد، نباید جایگزین فرهنگ ناب ما شود.

ارسال نظر

نام :
ایمیل:(اختیاری)
متن نظر:
ارسال

• نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.


• نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.


آخرین اخبار
بیشتر