امروز : جمعه ۱۳ تیر ۱۴۰۴ - ۰۶:۳۷
سرویس : اجتماعی زمان :   ۱۳۹۹/۹/۲ - ۱۷:۵۰ شناسه خبر : ۹۳۱۱
گفت و گوی اختصاصی وارش؛
اقدام و عمل مقابله با کرونا در روستاهای نارنجستان سوادکوه شمالی بررسی وضعیت سلامت در روستاها و سوال در خصوص فعالیت قرارگاه پیشگیری ومقابله با کرونا در دهستان ها از جمله وظایف مطالبه گری خانه مشارکت مردم در سلامت و رسالت رسانه ای هست

  در ادامه گفتگو با بخشداران، اینبار پرسش و پاسخ عبدالله شهمیر شورمستی با رمضان پاریاو سرپرست بخشدار  بخش نارنجستان سوادکوه شمالی در پیک چهارم کرونا که چندماهیست عهده دار این امانت هست تقدیم می گردد، بدیهی است بر حسب وظیفه خانه مشارکت مردم در سلامت و برمبنای رسالت رسانه ای، مطالبه گری و پرسش و پاسخ از بخشداران،فرمانداران، سایر مسئولین و دهیاران را ادامه خواهد داشت

🔹آقای پاریاو بخش نارنجستان سوادکوه شمالی شامل چند روستا هست؟

- بخش نارنجستان شامل دو دهستان چایباغ و هتکه هست و دارای ۱۵ روستا ۷ روستا دهستان چایباغ و هشت روستا دهستان هتکه پرجمعیت ترین روستا ایوک از دهستان هتکه با ۱۰۴۸ نفر جمعیت و کم جمعیت ترین اونها  بازیرکلا از دهستان هتکه با ۱۲۵ نفر و چایباغ با ۸۷۰ نفر جمعیت مرکز بخش نارنجستان است.


🔹آقای بخشدار،آیا برای دهیاران جلسات آموزشی و توجیهی مرتبط با مقابله با کرونا داشتید، ضمن اینکهذما در خانه مشارکت مردم در سلامت سوادکوه شمالی و سوادکوه همچنین در رسانه، یکی از مطالباتی که همواره مطرح می کنیم این هست در شرائط کرونا در محیط شهری و روستایی، فقط به رعایت فاصله اجتماعی، ماسک زدن، ضدعفونی و گندزدایی معابر بسنده نکنیم، بلکه حوزه فعالیت: دستگاه‌های آب و فاضلاب، دامپزشکی، گردشگری، شبکه بهداشت، آب منطقه ای، محیط زیست، بهزیستی،جهادکشاورزی، صمت، اتاق اصناف و... مستقیم با سلامت مردم و تامین بخشی از مایحتاج در دوران کرونا ویروس ارتباط دارند، آیا با متولیان این دستگاه‌ها نشست‌های تخصصی جهت پیاده سازی تصمیمات متخذه ستاد مقابله با کرونا در روستاها داشته اید؟

- طی جلسات و هماهنگی‌هایی که در حوزه بخش انجام شد علاوه بر فعالیت دهیاران خانه بهداشت چایباغ بهمراه رابطین بهداشت در سطح روستاها جهت آموزش خود مراقبتی و رعایت پروتکلها و همچنین آب و فاضلاب در تامین آب شرب سالم شامل آبرسانی و رفع مشکلات کمبود آب شرب روستاهای بشل ، چاکسر ، ایوک ، بورخیل و منگل تلاش جهادی مضاعفی داشته اند
 در حوزه کشاورزی ، جهاد کشاورزی و مرکز خدمات جهاد مستقر در چایباغ با همکاری دهیاران در ضد عفونی سطح روستاها با استفاده از امکانات کشاورزی شامل سم ماش و تراکتور و در بحث دام و طیور و همچنین برداشت برنج و برداشت مرکبات مستمرا آموزشهای لازم را بانجام رسانده اند.
در حوزه گردشگری با تعطیلی پارکهای جنگلی اندارگلی و تفرجگاه سد زمزم در برنجستانک و رعایت شیوه نامه ها در زمان بازگشایی با ۵۰٪ ظرفیت و آموزش مراکز خانه های مسافر روستایی نیز فعالیتهای خوبی صورت گرفت .
اتاق اصناف و اداره صمت نیز در کنترل بازار های محلی و اصناف روستایی ، کنترل خبازیها و نظارت بر آنها بدلیل رعایت شیوه نامه ها   نصب ماسک و بهداشت عمومی ورود کرده و در توزیع مرغ و گوشت منجمد و گرم توزیع برنج و روغن با نرخهای مصوب مقدمات لازم برای تامین نیازهای مردم را فراهم نمودند.

🔹آقای رمضان پاریاو اماکن گردشگری همچو مجموعه سد برنجستانک و پارک جنگلی اندارگلی، مجموعه های بوم گردی، برخی نقاط طول مسیر جنگلی و رودخانه ای و اقامتگاه‌های روستایی در ایام پیک کرونا اگر خدای نخواسته نظارت نشوند یا پذیرای مسافران باشند  می توانند اشاعه دهنده کرونا ویروس محسوب شوند، جهت رعایت صددرصدی پروتکل های بهداشتی در این اماکن، جلوگیری از تردد مسافر در زمانهای خاص و توجیه مالکین یا شاغلین و بازدیدهای سرزده همچنین آموزش و بررسی امکانات ذی ربط چه اقدام و عملی در این نواحی روستایی داشته اید؟
 
دهیاران گرانقدر و زحمتکش با استفاده از ظرفیت‌های بومی و محلی در تامین محتواهای آموزشی و پیامهای هشدار دهنده در کانالها و گروههای محلات نسبت به اطلاع رسانی بخشنامه ها و مقررات و مصوبات ستاد کرونا تلاش کرده اند و به سوالات و ابهامات موجود پاسخ دادند .
یکی از مواردی که دهیاران عزیز و شوراهای گرامی در راستای انجام وظایف محوله زحمات زیادی را متقبل شدند هزینه های مربوط به مقابله با کرونا و پیشگیری از برگزاری تجمعات ، جشنها و مراسمات عزا که ایجاد تجمع مینمودند بود که بخوبی مدیریت کرده اند .

🔹آقای رمضان پاریاو، بخواهیم یا نخواهیم، فضای مجازی بخشی از واقعیت امروز جامعه ما محسوب می شود، چه بهره ای از این فرصت برای اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به مردم داشته اید؟

_ نصب بنر و تبلیغات محیطی و همچنین تبلیغات پیشگیری از کرونا در فضای مجازی   گروهها و کانالها سطح روستاهای بخش

🔹آقای پاریاو بخشدار محترم نارنجستان سوادکوه شمالی،ضابط اصلی بخشداری و فرمانداری در روستاها، دهیاران و شوراها هستند، این عزیزان بصورت همیاری برای تهیه ماسک، پیشگیری از تجمع مراسمات مذهبی یا عروسی، گندزدایی معابر، نظارت بر اماکن و... آیا در روستاهای پانزده گانه نارنجستان همکاری داشتند؟

_ تهیه و توزیع ماسک رایگان بین روستائیان به تعداد ۸۰۰۰ ماسک به ارزش ۸ میلیون تومان توسط شوراها ، دهیاران و خیرین
_ ضدعفونی معابر  اماکن عمومی و گند زدایی و آهک پاشی کانالهای سطح روستاهای ۱۵ گانه بخش نارنجستان
_ جمع آوری زباله ها و گندزدایی سطلهای زباله
_ تهیه بسته های کمک معیشتی و تحویل به نیازمندان روستاها
_ حضور میدانی و تذکر لسانی اعضای شورا و دهیار و بسیجیان پایگاهها و بهداشت محیط بخش به ناقضین پروتکلهای بهداشتی
_ تعطیلی فروشگاهها در ساعات پایانی روز و کنترل و نظارت بر خبازیهای سطح روستاها بلحاظ رعایت پروتکلها
_ کمک به جلوگیری از برگزاری مراسمات جشن عروسی و عقد و عزاداریها متوفیان در سطح روستاها (دو مورد تعطیلی با هماهنگی بخشداری و نیروی انتظامی)

🔹آقای رمضان پاریاو در قسمتی از  پاسخ به تهیه ماسک با محوریت دهیاران، شورا، بسیج اشاره داشتید که طبعا خیرین برای کمک و خواهران جهت دوخت و دوز، مشارکت داشتند، در خانه مشارکت در سلامت و در رسانه،و بدون شک در افکار عمومی و تصمیمات ستاد مقابله با کرونا و قرارگاه مقابله با کرونا  تحویل ماسک توسط دست اندرکاران به مردم شهر و روستا، حائز اهمیت هست، آیا آمار دقیق و قابل استنادی دارید که چه تعداد ماسک توسط دهیاری، شورا، پایگاه بسیج و خیرین با هماهنگی بخشداری نارنجستان بین مردم پخش گردید و مردم گواه هستند که بدست ایشان رسید، در کدام روستا ها ؟

آقای عبدالله شهمیر تشکر از ریزبینی شما، براساس مستندات و برمبنای شهادت مردم عزیز تعداد قابل توجهی ماسک تحویل گردید که به شرح ذیل اعلام می کنم
۱- روستای ایوک :
۱۵۰۰ ماسک  به ارزش ۲۰۶۵۰۰۰ تومان
۲- روستای برنجستانک :
۵۰۰ ماسک به ارزش ۵۰۰۰۰۰ تومان
۳- روستای هتکه لو :
۴۰۰ ماسک به ارزش ۵۲۰۰۰۰ تومان
۴- روستای حاجیکلا :
۶۰۰ ماسک به ارزش ۷۸۰۰۰۰ تومان
۵- روستای یاغکوه :
۱۶۰ ماسک به ارزش ۱۳۰۰۰۰ تومان
۶- روستای منگل :
۴۰۰ ماسک به ارزش ۴۰۰۰۰۰ تومان
۷- روستای بورخیل :
۱۰۰ ماسک به ارزش ۱۰۰۰۰۰۰ تومان
۸- روستای اندارگلی :
۲۰۵۰ ماسک به ارزش ۲۲۵۰۰۰۰ تومان
۹- روستای بشل :
۵۰۰ ماسک به ارزش ۵۰۰۰۰۰ تومان
۱۰- روستای کتی لته :
۲۰۰۰ ماسک به ارزش ۲۰۰۰۰۰۰ تومان

ضمنأ ۵ روستای دیگر از ۱۵ روستا نیز در حال تمهید مقدمات کمک به مردم شریف هستند.
        
تشکر از حضرتعالی که پاسخگوی سوالات بودید، ضمن اینکه از شما قول می گیریم تا در فرصتی دیگر، مواردی دیگر را به پرسش و پاسخ بپدازیم

گفت و گو؛ عبدالله شهمیر شورمستی فعال رسانه ای

ارسال نظر

نام :
ایمیل:(اختیاری)
متن نظر:
ارسال

• نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.


• نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.


آخرین اخبار
بیشتر