امروز : جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۱
سرویس : اجتماعی زمان :   ۱۳۹۹/۱/۳۱ - ۱۱:۳۳ شناسه خبر : ۶۰۹۲

فرصت ها و محاسن ویروس کرونا وارش نیوز/ موقعیت خاص ایجاد شده ناشی از شیوع ویروس کرونا، تلنگر خوبی بود برای برداشتن گام‌های عملی مردم و مسئولین در راستای تبدیل این تهدید به فرصتی بی‌بدیل برای اتکا به توان داخلی و تبدیل تهدیدات به فرصت‌ها ....

وارش نیوز/ حوادث طبیعی هرچند تلخ است و سلب آسایش را در پی دارد و عده‌ای را در رنج و زحمت می‌اندازد؛ اما در عین حال فرصتی است برای قوی‌تر شدن و ظهور و بروز خلاقیت ها و بندگان نیکوکردار و فداکار.

باید گفت رشد و پیشرفت در سختی‌ها حاصل می‌شود. اساساً انسان در سختی به ‌فکر ابتکار می‌افتد و خلاقیت به خرج می‌دهد.

به طور کلی در هر رویداد سخت و تلخی، نعمت‌ها و فرصت هایی نهفته است، خداوند نیز در آیات 5 و 6 سوره مبارکه «الشرح» می فرماید"فان مع العسر یسرا" پس با هر سختی آسانی است و برای اینکه دلمان قرص شود، با تأکید مجدد تکرار می فرماید که"ان مع العسر یسرا" با هر سختی آسانی است.

امروزه خطرناک بودن بیماری کرونا بر کسی پوشیده نیست، شیوع این ویروس نا شناخته و مرموز در جهان مردم را به شدت نگران کرده و به مهم ترین دغدغه آنان و به چالش بزرگ برای مسئولان تبدیل شده است.

ویروس کرونا در عین این که آسیب های فراوانی را در اکثر حوزه ها برای کشورهای جهان داشته اما از زاویه دیگر نیز می توان به این بیماری نگریست و آن فرصت ها و فوایدی است که با خود به همراه داشته است.

در این نوشتار به برخی از فوائد و فرصت های مهم ناشی از شیوع بیماری کرونا که فراروی بشریت قرار گرفته اشاره می شود.

توجه به نعمت مجهول سلامتی

مسئله سلامت و رعایت مسایل بهداشت فردی و عمومی که جزء اولین مسائل مهم زندگی انسان هاست، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است، این حدیث معروف"نعمتان مجهولتان الصحه و الامان" از نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله و سلم اشاره درستی به این امر اساسی و حیاتی دارد. هم سلامت و هم امنیت در شمار نعمت های بزرگی است که انسان تا از آن محروم نباشد اهمیت و ارزش آن را نمی فهمد.

توجه بیش از پیش به پروردگار و معنویت

یادآوری نیازمندی انسان به خدا یکی از حکمتهای حوادث است، در شرائط کرونا آنچه می‌تواند اتفاق بیافتد بی پیرایه تر شدن، جدی تر شدن، معنادار تر شدن و عمیق تر شدن توجه به خداوند است.

استغفار و استغاثه جهانی به خدا در این ایام نمود بیشتری پیدا کرده است، تقويت ايمان، زدودن غفلت در زندگی، تعدیل غرور و تکبر، تأمل و یادآوری مرگ و آماده ساختن خود برای مواجهه با آن بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است و به نظر می رسد زمانش رسیده فارغ از هر دین و مذهبی به سمت خدا برگشته و به خودش پناه ببریم.

تحکیم نظام خانواده

در دوران قرنطینه و محدودیت های تردد، فرصت و موقعیت بسیار ویژه ای را فراهم نموده است تا تعامل‌مان با خانواده را مستحکم و به امورات آنها رسیدگی کنیم، بنابراین از وضع پیش آمده باید برای تقویت رویکرد خانواده محوری و مقابله با سیر نزولی و فروپاشی خانواده و رسیدگی به اموارات معوقه در منزل نهایت استفاده را ببریم.

توسعه‌ی معنویت، فرهنگ ایثار، همدلی، همکاری و مشارکت اقشار مختلف جامعه

همراهی، مشارکت و همکاری بین بخشی جامعه و بسیاری از ارگان ها و سازمان های مربوطه و حتی نیروهای مسلح(اعم از ارتش، سپاه، بسیج، نیروی انتظامی و وزارت دفاع) و سازمان های مردم نهاد در کشور در مهار و شکست این ویروس از آغاز شیوع آن تا به امروز کاملاً مشهود است.

تجلی این وفاق اجتماعی را می‌توان در تکاپوی همدلانه گروه‌های مختلف جامعه از مردم عادی، مالکان مراکز تجاری، موجرین و خیرین گرفته تا داوطلبان جهادی به نظاره نشست که با توجه به توان و ظرفیت خود به عنوان عضوی از جامعه روحیه‌ی ایثارگری و ترجیح مصالح جمعی بر منافع فردی، بدون چشم داشت مادی، کمک‌رسانی، همکاری و همدلی را وجهه‌ی همت خود قرار داده و در کنترل و مقابله با این ویروس نقش خود را ایفا کرده و سهیم شده اند که می‌تواند نقطه امیدبخشی برای زندگی سخت مردم در این روزها و روزهای آینده باشد.

تقویت رویکرد درونزایی در اقتصاد ملی:

همگان، اوج دشمنی و خباثت جبهه‌ی استکبار با مردم ایران را در موضوع تحریم های همه جانبه لمس کردند، در شرایطی که یک بحران وسیع گریبانگیر سلامت مردم شده است، بیرحمی دشمن در اعمال تحریم‌های حوزه سلامت و بهداشت بهتر درک شده و لذا رویکرد درونزایی اقتصاد و توجه جدی به تولیدات داخلی اعم از صنعتی، کشاورزی، غذایی، بهداشتی و... بیش از پیش باید مورد توجه قرار گیرد.

گسترش مشاغل خانگی و خانوادگی:

کسب و کارها و مشاغل خانگی یکی از زمینه‌های افزایش مشارکت مردم در اقتصاد و ازجمله راهکارهای مناسب برای توسعه اشتغال خرد و متوسط به ویژه برای افراد بیکار است که دارای مهارت های کافی در انجام برخی از کارها هستند اما به دلیل بازار نامناسب اشتغال نمی توانند جذب بازار کسب و کار شوند.

رونق کسب و کارهای اینترنتی و فروشگاه های مجازی:

در این روزهای کرونایی کسب و کارهای مجازی بستری را برای تأمین نیازها و خرید برخط مردم فراهم کرده اند. به طوری که بدون اتلاف وقت، هزینه های اضافی رفت و آمد و احتمال آلوده شدن به ویروس می توانند از این خدمات استفاده کنند.

از آنجا که رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام نوروزی سال ۱۳۹۹ بار دیگر بر ضرورت توجه به رونق تولید تأکید فرموده و سال پیش‌رو را سال «جهش تولید» نامگذاری نموده اند، جهش تولید در خصوص تولید اقلام بهداشتی اعم از انواع ماسک، مواد ضدعفونی کننده، مواد شوینده، لباس های مخصوص کادر درمانی و ... را از ابتدای سال شاهد بودیم که امید است این روند در دیگر محصولات تولیدی نیز در طول سال ادامه پیدا کرده و در بازارهای داخلی و بین المللی حضور پررنگ تری را شاهد باشیم.

از دیگر فرصت هایی که کرونا در کشور فراهم کرده است، می‌توان به صرفه جویی در مصرف بنزین و هزینه های جاری و ناشی از لغو بسیاری ازهمایش های کم اثر، نشست ها و مراسم های غیر ضروری دستگاه ها در سال ۹۸ اشاره کرد که موجب صرفه جویی زیادی در بودجه دستگاه های مربوطه شد.

از جمله فوائد و فرصت هایی است که در اثر مسائل ناشی از کرونا ایجاد شده است می توان به موارد ذیل نیز اشاره کرد:

فراهم آمدن زمینه تحقیق و پاسخگویی به نیازهای جامعه از مسائل فردی و خرد به وضعیت هاى اجتماعی کلان، گسترده، جهانی و انسانی و به صحنه آوردن دین ازطریق فتواهای دقيق، پاسخ های دینی جامع اطراف یک فرصت مهم دیگر برای دانش و علوم فقهی است که در اثر مسائل ناشی از کرونا ایجاد شده است.

شناخت و مرتفع کردن نقاط ضعف و تقویت زیرساخت‌های بخش سلامت و ارتقاء قدرت دفاع بیولوژیک در کشور.

ارتقاءسطح کیفی محصولات و تولیدات غذایی کشور و اخذ مجوزها و استانداردهای لازم و رعایت دستورالعمل های بهداشتی در تولید توسط تولید کنندگان.

تحقق عدالت آموزشی از طریق توسعه آموزش‌های مجازی توسط دانشگاه ها و مدارس و تجهیز این مراکز به تکنولوژی روز و سیستم آموزشی هوشمند.

توجه ویژه به جایگاه و کارکرد مثبت دولت الکترونیک و دورکاری کارکنان، تنفس سیاره زمین، کاهش تولید گازهای گلخانه ای، آسمان آبی و تمیز.

افزایش نرخ مطالعه افراد در پی حضور در قرنطینه و ...

در هر صورت می‌توان امیدوار بود که موقعیت خاص ایجاد شده ناشی از شیوع ویروس کرونا، تلنگر خوبی باشد برای برداشتن گام‌های عملی مردم و مسئولین در راستای تبدیل این تهدید به فرصتی بی‌بدیل در جهت ارتقاء معنویت، فرهنگ ایثار و همدلی و اتکا به توان داخلی و امکان همیشگی تبدیل تهدیدات به فرصت‌ها با توجه به اصل راهبردی «ما می‌توانیم»، که به یاری خدا با عینیت یافتن شعار «جهش تولید» در سال جاری و سال‌های پیش‌رو محقق خواهد شد.

 

ارسال نظر

نام :
ایمیل:(اختیاری)
متن نظر:
ارسال

• نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.


• نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.


آخرین اخبار
بیشتر