امروز : شنبه ۱ آذر ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۷
سرویس : اجتماعی زمان :   ۱۴۰۴/۹/۱ - ۱۳:۴۵ شناسه خبر : ۲۳۳۶۲

تحمل درد به جای درمان در وانفسای گرانی دارو در کنار مشکلات اقتصادی و حذف مایحتاج روزانه از سفره مردم ، بحران گرانی دارو بخشی از جامعه را یا از ادامه درمان بازداشته یا آنها به کل قید مراجعه به پزشک را زده اند و به داروی گیاهی عطاری ها روی آورده اند .

به گزارش وارش نیوز :گرانی سرسام آور دارو و کم توانی مردم در درمان صدای عضو کمیسیون بهداشت مجلس را هم درآورد . احمد آریایی نژاد در تایید این وضعیت، از به خطر افتادن سلامت جامعه به دلیل گرانی غیرقابل باور و خارج از توان مردم در حوزه دارو هشدار داده که جامعه را از مراجعه به پزشک بازداشته و به خود درمانی یا جایگزینی داروی پزشک با داروهای گیاهی  کشانده. او تذکر داده که استفاده از داروهای گیاهی بدون علم و آگاهی مشکلات بسیاری را برای سلامت بیماران ایجاد می کند . این نماینده مجلس قاچاق ، تولید داخل و قیمت دارو را سه مقوله مهم که نیاز به نظارت دقیق ، سریع و کارشناسی برای حل کردن مشکل دارند ، دخیل می داند و می گوید : مردم با دیدن قیمت داروها از خرید و ادامه درمان منصرف می شوند .

*بدهی دولت به صنایع دارویی و شرکت های بیمه ای چالش نظام سلامت

در گفتگو با سید محمد جمالیان عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ، او ضمن تاکید بر لزوم گسترش بیمه پایه توسط دولت ، متذکر می شود: وقتی درمان در دسترس نباشد، رنج مردم دوچندان می‌شود و از سوی دیگر  وقتی پرداخت مطالبات مراکز درمانی به تأخیر بیفتد، خدمات دچار اختلال می‌شود. جمالیان تصریح می کند : این هشدار، یک پیام صریح است ؛

مردم بیش از این نباید تاوان بی‌توجهی‌ها را بدهند. باید دولت برای عدالت بیمه‌ای ، گسترش بیمه پایه و سامان‌دهی بحث بهداشت و درمان به ویژه برای اقشار آسیب پذیر اقدام فوری کند .

او‌ با اشاره به وضعیت نگران‌کننده پرداخت مطالبات مراکز درمانی بر لزوم ورود جدی دولت برای سامان‌دهی این روند تأکید و متذکر می شود : بسیاری از مراکز درمانی خصوصی و طرف قرارداد تأمین اجتماعی از ابتدای سال جاری تاکنون هیچ‌گونه پرداختی دریافت نکرده‌اند. این وضعیت علاوه بر تضعیف بنیه مالی این مراکز، ارائه خدمات درمانی به بیمه‌شدگان را نیز دچار اختلال کرده است.

وی می  افزاید: از سوی دیگر، بیمه‌شدگان به ویژه تأمین اجتماعی با مشکلات متعددی از جمله افزایش هزینه‌های دارویی و خدمات تخصصی  در مراکز وابسته مواجه‌اند که این موضوع نیازمند توجه ویژه وزارت رفاه است.

نماینده مردم اراک  تأکید می کند: حل چالش‌های حوزه بیمه و بهداشت و درمان  مستلزم هم‌افزایی و همکاری نزدیک میان دولت، مجلس و بخش خصوصی است و نباید اجازه دهیم این مشکلات معیشتی، خدماتی و تولیدی بر دوش مردم باقی بماند.

*افزایش دهها برابری دارو و در ضعف پوشش بیمه ای پرداخت بیش از ۶۰ درصدی هزینه ها از جیب مردم

علی اسحاقی داروخانه دار با انتقاد از سیاست حذف ارز ترجیحی دارو و تجهیزات پزشکی می گوید : با توجه به تجربه هزینه های درمان هر سال نسبت به سال قبل افزایش دهها برابری داشته . الان در بعضی داروها به ویژه برای بیماران خاص در کنار کمبود و‌نبود، افزایش ها نجومی شده . او می گوید : در حال حاضر در ضعف پوشش های بیمه ای که سقف تعهداتشان را پایین آورده اند، بیش از  ۶۰ درصد هزینه های درمان از جیب بیمار پرداخت می شود و متاسفانه شرایط برای بیماران طوری شده که وقتی با این قیمت های نجومی مواجه می شوند از خرید صرف نظر می کنند و به جای آن به خرید داروی گیاهی روی می آورند و همین امر سلامت آنان را به مخاطره می اندازد . او تاکید می کند : در همه جای دنیا تولید، توزیع و تامین داروی مورد نیاز جامعه حتی در بحرانی ترین شرایط کشورها از اولویت های خاص دولت هاست ولی متاسفانه به دلیل مشکلات اقتصادی و تحریم های اعمال شده بر شرکت های دارویی همچنین حذف ارز ترجیحی کشور با مشکل کمبود و گرانی دارو مواجه شده و همین امر به بازار سیاه و داروهای تقلبی و روانه شدن داروهای قاچاق بی کیفیت  از کشورهای چین و هند دامن زده است . او می گوید : مردم وقتی از داروخانه ها ناامید می شوند و در بازار سیاه به مشکل برمی خورند و آهی در بساط ندارند، عطای آن را به لقایش می بخشند و مرگ تدریجی را برای خود و عزیزانشان دردمندانه به جان می خرند.

اسحاقی چند قلم داروی یک نسخه را نشان می دهد و متذکر می شود : این آمپول اوایل سال ۳هزار و ۸۰۰ تومان بوده ، ولی امروز پوکه خالی آن بیش از این قیمت است . این یکی دارو ۴ هزار و ۵۰۰ تومان بوده الان شده ۲۱ هزار تومان و... همینطور سایر اقلام . بطوریکه پرداخت هزینه  این نسخه نسبت به اول سال ۹۰۰درصد افزایش داشته ؟؟!! او  هزینه های جانبی افزایش قیمت ها را به جز هزینه تولید دارو ، بسته بندی ، لیبلینگ ، ظروف و دستمزد پرسنل عنوان می کند .

ناتوانی مردم از خرید دارو و انکار دولتمردان

مادری کودک در بغل گوشه داروخانه ایستاده ، خطوط رنج در چهره اش پیداست . گویی منتظر است یکی پای درددلش بنشیند که فوری می گوید : فرزندم بیماری خودایمنی دارد . بیمه سلامت داریم، ولی داروخانه های دولتی داروی سوپریمون را می گویند ندارند . سال گذشته این دارو ۱۳۰ هزار تومان بود الان ۸۵۰هزارتومان شده شامل بیمه هم نمی شود . پیرمردی وسط حرف زن می پرد . او هم دل پردردی دارد . می گوید : عمل قلب داشتم پول این نسخه ۴میلیون تومان می شود بیمه یک ریالش را هم نمی دهد چون توان مالی ندارم فقط یک ورق آسپرین به جای وارفارین گرفته ام. چطور با حقوق بازنشستگی هزینه درمان را بپردازم .

درددل ها بسیار است و  مراجعینی که از خرید وامانده دست خالی از داروخانه خارج می شوند یا التماس داروخانه دار را می کنند که بعد هزینه را پرداخت کنند .

 در تلخ ترین قسمت ماجرا ،وقتی مادر کودک بیمار و پیرمرد درمانده در داروخانه دنبال زندگی می گردند،  اظهارات  رئیس سازمان غذا و داروی کشور را در یک سایت خبری می بینم. پیرصالحی  در واکنش به اینکه مردم به دلیل گرانی و مشکلات اقتصادی از خرید دارو منصرف می‌شوند، می گوید: “گزارشی مبنی بر انصراف مردم از خرید دارو به علت گرانی نداشته‌ایم و بیمه‌ها نیز چنین چیزی را گزارش نکرده‌اند.” او می افزاید:  در حال حاضر، تمام داروهای موجود در فهرست دارویی کشور تحت پوشش بیمه‌ها قرار دارند و اظهارات مطرح شده در مورد انصراف مردم از خرید دارو  “بحث‌های خبری” است !!!!

گزارشم هرچند تلخ ،با  جمله پایانی یک دولتمرد بسته می شود ؛

 انگار مردم برای ثابت کردن درد خود نامه رسمی با مهر پزشک و امضای داروخانه دار باید بفرستند !!

در نهایت نتیجه همه ی این داستان معلوم است :داروی نایاب و گران ، بیمه کاغذی، بازار سیاه و درد مجانی .

در میان صحنه ی غم انگیز این نمایش، تنها چیز فراوان انکار است . مسئولین انگار قرص بی حسی نسبت به واقعیت مصرف کرده اند !!

گزارش : زهره ترکمانی

 

ارسال نظر

نام :
ایمیل:(اختیاری)
متن نظر:
ارسال

• نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.


• نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.


آخرین اخبار
بیشتر