وارش نیوز/ علی منتظر ؛ رمضان غلامی اواتی اظهار کرد: یکی از برنامههای محوری شهرستان سوادکوه در هفته مازندران، تجلیل از بزرگان، خیرین، هنرمندان و محققانی که در موضوع سوادکوهشناسی فعالیت داشتند، بوده است که در هر ۳ شهر آلاشت، پلسفید و زیراب انجام شد.
وی افزود: شهرستان سوادکوه به دلیل موقعیت استراتژیک جغرافیایی به عنوان دروازه ورود به مازندران و نیز دارا بودن جاذبههای طبیعی، باستانی، تاریخی و گردشگری از اهمیت خاصی برخوردار است.
غلامی اضافه کرد: جاذبههای چشمگیر و منحصر بفردی نظیر «سهخط طلا» و « پل ورسک» گرفته تا امامزاده عبدالحق، غارها، دریاچه و قلعههای تاریخیاش و لذا در کنار این جاذبهها، آیین، فرهنگ، آداب و رسوم این دیار نیز به گواه تاریخ، کمتر دچار لطمه شده است و هنوز خرده فرهنگها در این دیار جاری و باقی است.
فرماندار شهرستان با اشاره به اینکه در هفته مازندران برنامههای بسیار متنوعی را در شهر و روستاهای سوادکوه، تدارک دیدیم، یادآور شد: در این هفته در ۳ شهر آلاشت، پلسفید و زیراب بهصورت جداگانه اقدام به برگزاری برنامههای متنوعی کردیم که همچنان نیز تا پایان هفته مازندران ادامه خواهد داشت.
غلامی با اعلام اینکه جشن ویژه روز ملی مازندران به صورت مجزا در هر یک از این شهرها در حال برگزاری است، بیان کرد: در چند روستای بخش مرکزی و بخش زیراب نیز مراسماتی تحت عنوان روز ملی مازندران با حضور اهالی برگزار شد.
وی تاکید کرد: آن چیزی که برای ما مهم است آداب، رسوم، سنت و فرهنگ بومی، دینی و آیینی - مذهبی مازندران است که هم باید آن را حفظ و حراست و احیا کنیم و هم باید نام و یاد و خاطره بزرگانی که در سوادکوه برای این آداب و سنن، زحمت کشیدهاند، زنده نگاه داریم.
غلامی اعلام کرد: باید قدردان بزرگان، علما، فضلا، فرهیختگان، شعرا، پهلوانان و نامآوران این دیار باشیم که توانستهاند بخشی از فرهنگ پر افتخار این سرزمین را رقم زده و از خود به یادگار بگذارند و امروز ما و نسلهای بعدی از آن بهره ببریم.
فرماندار شهرستان سوادکوه اشاره کرد: همانگونه که میدانید شهرستان سوادکوه عمدتا دارای روستاهای دوردست و صعبالعبور است و همواره در معرض خطر سیل و برف است و از سویی دیگر گدوک شهرستان سوادکوه بهعنوان یکی از ورودیهای استان مازندران است که باز بودن دائمی محورهای این مسیر بسیار حیاتی و مهم است، لذا کار کردن در این منطقه با توجه به شرایط جفرافیایی، آب و هوا و ترافیکی بسیار سخت است و معمولا دستگاههای خدماترسان، کار سخت و طاقتفرسایی را در طول سال دارند.
غلامی ادامه داد: هفته مازندران را فرصت مناسبی دیدیم تا از مدیران و کارکنان دستگاههای خدماترسان و حتی برخی مردم کوشاو فعال شهرستان سوادکوه نیز تقدیر و تجلیل کنیم. وی مطرح کرد: شهرستان سوادکوه دارای آثار باستانی بسیار زیادی است که برای نمونه غار اسپهبد خورشید یکی از بزرگترین طاقهای جهان است و آثار بسیار متعدد تاریخی و مذهبی در این دیار وجود دارد که نشان از تبری و علوی بودن مردمان این دیار دارد که هفته مازندران فرصت مناسبی برای معرفی و بازخوانی این میراثهای بجا مانده از گذشتگان است.
فرماندار شهرستان سوادکوه، گفت: این شهرستان دارای صنایعدستی و محصولات کشاورزی و باغی متنوعی است که جا دارد این موضوعات نه تنها در سطح استانی بلکه در سطح ملی نیز معرفی شود.
غلامی با اشاره به برگزاری نمایشگاههای متعدد و بازارچههای سنتی طی هفته مازندران، متذکر شد: شاید در ادوار گذشته همچون سالیان اخیر تا این اندازه، شهرستان سوادکوه شناخته شده نبود اما برگزاری جشنوارههای متعدد صنایع دستی و محصولات باغی و کشاورزی نظیر سیر، عسل و غیره موجب شده تا بتوانیم ظرفیتهای این شهرستان را به خوبی معرفی کنیم.
وی اظهار کرد: در حال معرفی توانمندیها و ظرفیتهای سوادکوه هستیم و قطعا در این مسیر، وضعیت سال گذشته ما با امسال، متفاوت است و هر چه جلوتر برویم مردم اقصی نقاط ایران و مازندران با سوادکوه، حاذبهها و توانمندیهای این شهرستان بیشتر از گذشته آشنا خواهند شد.
فرماندار شهرستان سوادکوه با بیان اینکه موسیقی بومی و سنتی این دیار زبانزد است، گفت: مراسم جداگانهای جهت تجلیل از اهالی موسیقی و موسیقیدانان سوادکوه برگزار و از زحمات آنان قدردانی شد.