امروز : شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۶
سرویس : اجتماعی زمان :   ۱۳۹۸/۱۱/۱۵ - ۱۱:۰۵ شناسه خبر : ۴۵۲۳

پیشگیری از کرونا پیشکش؛ تلفات پرندگان به کجا رسید؟ پارت اول: چند روزی است که شیوع مرگبار یک نوع ویروس از خانواده کرونا، چین و سپس تقریبا جهان را به شوک برده و در میان مردم نگرانی‌های زیادی ایجاد کرده است.

اختصاصی وارش نیوز
 
شیوع گسترده این بیماری در چین و سپس سایر کشورها به ویژه حاشیه کشورمان، موجب شده تا مردم در ایران اسلامی نیز تا حدود زیادی نسبت به ابتلا به این بیماری نگران شوند، از سویی حضور و رفت و آمد تجار و شرکای چینی کشور، این نگرانی‌ها را دو چندان کرده است.
با این وجود هنوز به صورت رسمی ابتلای فردی به این بیماری در کشورمان اعلام نشده است و به گفته مسئولان تمامی مبادی ورود و خروجی نیز در کنترل کامل قرار دارد.
بر اساس این گزارش با وجود آنکه مسئولان تمام امکانات خود را در زمینه مقابله با این بیماری در ورود به کشورمان به کار گرفته‌اند اما باید به این نکته پزشکان نیز به صورت ویژه توجه کرد که این بیماری دوره کمون دارد و پس از چند روز نهفته بودن، خود را نشان می‌هند.
کرونا ویروسی به شدت مسری است که در موارد شدیدتر می‌تواند باعث ذات الریه، سندرم حاد تنفسی و نارسایی کلیه شود. از علائم شایع در اثر این ویروس می‌توان به عفونت شامل مشکلات تنفسی، تب و سرفه اشاره کرد.
در بسیاری از کشورهای جهان، پروازهای مبدا و مقصد چین حذف شده و سخت‌ترین تدابیر در خصوص ورود و خروج افراد به ویژه از مقصد شرق آسیا را در نظر گرفته‌اند.
پارت دوم: یک منبع آگاه اعلام کرد که حدود 12 هزار پرنده مهاجر در میانکاله تلف شده‌اند و بر خلاف گفته مسئولان، که 8 هزار پرنده تلف شده جمع‌آوری شده است و تلفات متوقف شده، این اتفاق صورت نگرفته است.
در روزهای ابتدایی این تلفات آنفلوآنزا و نیوکاسل به عنوان دلایل اصلی تلف شدن این پرندگان به عنوان فرضیه مطرح شده بود اما در ادامه و با آزمایش‌های صورت گرفته، این دو موضوع تکذیب و مسمومیت ناشی از سم بوتولیسم دلیل اصلی مرگ این پرندگان اعلام شد.
نکته قابل تامل، اعلام پایان تلفات ناشی از سم بوتولیسم در این تالاب بوده است اما با گذشت سه روز از این اعلام، همچنان شاهد تلفات بیشتری از این پرندگان در تالاب میانکاله هستیم تا جاییکه پای استاندار مازندران را به جلسه ستاد مدیریت بحران استان در پاسگاه محیط بانی قلعه پایان بهشهر کشاند.
پارت 3: تصور کنید مازندران با دارا بودن دو فرودگاه فعال و سه بندر تجاری بسیار مهم و همچنین توریستی بودن و ورود مسافران در این استان، همواره در معرض ابتلا به بیماری‌های ویروسی مختلف هستند و حال با توجه به شیوع ویروس کرونا و فعال بودن این کریدورهای ارتباطی در کنار آغاز سال جدید چینی، خطر ابتلا به این بیماری به مراتب افزایش یافته است.
اما سوالی که این روزها ذهن مخاطبان را به شدت به خود درگیر کرده این است که آیا با ورود ویروس کرونا به کشور که احتمال آننیز وجود دارد، آیا مسئولان مازندران در این زمینه آمادگی لازم را دارند؟ آیا امکانات و زیرساخت‌های موجود در این استان برای مقابله با این ویروس و جلوگیری از شیوع گسترده آن موجود است و تمهیدات لازم برای هرگونه مشکل، دیده شده است؟
این سوال زمانی جدی‌تر می‌شود که هنوز مسئولان مازندران نتوانسته‌اند موضوع تلفات پرندگان مهاجر را به خوبی مهار کنند و هر روز بر تعداد این پرندگان افزوده می‌شود، حال تصور کنید که این ویروس وارد کشور و مازندران شود، آن وقت آیا مسئولان تمهیدات لازم را اندیشده‌اند؟ آیا مردم در مقابل این ویروس ایمن خواهند بود؟ آیا اقدامات پیشگیرانه و اطلاع‌رسانی لازم از سوی مسئولان در مازندران به خوبی صورت گرفته است؟ با نگاهی به عملکرد این مسئولان در قضیه پرندگان مهاجر، کمی تردید در میان مردم مازندران بیشتر از هر جای دیگری می توان به وضوح مشاهده کرد.
 یادداشت سید احمد حسینی

ارسال نظر

نام :
ایمیل:(اختیاری)
متن نظر:
ارسال

• نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.


• نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.


آخرین اخبار
بیشتر