وارش نیوز / سارااسماعیلی ؛ واژه عربی «عاشورا» در لغت به معنای «روز دهم ماه محرم الحرام» است؛ اما اهمیت «عاشورا» به تعریف قاموسی فوق محدود نمیشود. «عاشورا» نام روزی است که قلب شیعه با آن میتپد و هویت شیعه را شکل میبخشد. روزی که نام و یاد آن با اشک، اندوه و حزن همراه بوده، شوق سوختن برای حبّ به اهل بیت (ع) نه تنها در دل هر مسلمان و به ویژه شیعه، بلکه در دل هر انسان آزاده ای موج میزند.
مکتب حسین بن علی (ع) پس از قرنها، همچنان قلبها را تسخیر کرده و الهامبخش میلیونها نفر است و این عزاداریها، نشانهای از پویایی مکتب اوست که ما را به حفظ نام و یادش ملزم میکند.

مردم محمودآباد در روز عاشورا در قالب دستههای عزاداری و با شیوههای متنوع سوگواری به خیابانها آمده و در امامزاده قاسم (ع) این شهرستان به عزاداری میپردازند.
عزاداران با سردادن ندای «لبیک یا حسین» ابراز وفاداری به آرمانهای امام حسین (ع) را اعلام می کنند که این حرکت نمادی از اتحاد و اراده جوانان و عزاداران در راستای حفظ اصول اسلامی است.
ایستگاههای توزیع نذورات و مواکب حسینی که همزمان با دهه اول محرم در میادین و خیابان های اصلی شهر برپا شده، در روز عاشورا از عزاداران پذیرایی میکنند.

عشق اباعبدالله (ع) و درک قیام عاشورا، پیر و جوان نمیشناسد به طوری که کودکان و نوجوانان همانند پدران و مادران خود با حضور در مراسم عزاداری برای سیدالشهداء (ع) سوگواری میکنند و این نشانه عمق حسینی بودن والدینشان است که تلاش دارند فرزندان خود را بر اساس مکتب حسین بن علی (ع) تربیت کنند.
همچنین نیروهای هلال احمر، انتظامی، اورژانس ۱۱۵و آتشنشانی وظیفه پوشش امدادی و امنیتی مراسم عزاداری عاشورای حسینی در محمودآباد را بر عهده دارند.
واقعه عاشورا و قیام امام حسین(ع) به دلیل ماهیت اسلامخواهی، و ظلمستیزیاش همواره در طول تاریخ الهامبخش انقلابیون و حرکتهای اصلاحی بوده و به همین دلیل هم در دورههای مختلف با برگزاری مراسم عزاداری برای این قیام، یاد سرور و سالار شهیدان زنده نگه داشته شده است.
ضمیمه :