امروز : جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۹
سرویس : اجتماعی زمان :   ۱۴۰۳/۸/۸ - ۱۱:۱۹ شناسه خبر : ۱۸۱۰۹

از کُد ۷۲۴ چه می دانید؟ دانشگاه علوم پزشکی مازندران طرح کد ۲۴۷ را برای بیماران دچار سکته حاد قلبی و کد ۷۲۴ را برای مبتلایان به سکته حاد مغزی به معنای انتقال و درمان سریع این بیماران در زمان طلایی به صورت ۲۴ ساعته در هفت روز هفته اجرا کرده است.

به گزارش وارش نیوز ؛ علائم سکته حاد مغزی از چهار بخش تشکیل شده است؛ وجود ضعف ناگهانی و یک‌طرفه در صورت مانند بالا رفتن ابروها و ناتوانی در خندیدن، ضعف ناگهانی و یک طرفه در دست و اختلال ناگهانی در گفتار از علائم این بیماری هستند.

اگر هریک از علائم به صورت ناگهانی بروز کنند و از زمان بروز علائم چهار و نیم ساعت سپری شود، شرایط حادتر می‌شود؛ باید تا این مدت از زمان بروز علائم، کد ۷۲۴ اجرا شود یعنی پس از انجام سی تی اسکن، داروی ضد انعقاد خون تزریق شود تا مرگ و میر کاهش یابد.

به هیچ وجه خودسرانه از داروهای کاهنده فشار خون استفاده نکنید؛ اگر در سکته مغزی نوع ایسکمیک از داروهای کاهنده فشار خون استفاده شود، عوارض جبران ناپذیری بروز می‌دهد؛ بنابراین خون‌سردی خود را حفظ کنید تا پرسنل اورژانس برسند.

زمان در سکته‌ مغزی اهمیت بیشتری دارد و ۴.۵ ساعت مدت اول طلایی است که اگر در این مدت کد ۷۲۴ فعال شده و داروی ضد انعقاد خون تزریق شود، عوارض آن تا حد چشمگیری کاهش می‌یابد.

سکته مغزی ایسکمیک به صورت قطع جریان خون در عروق اتفاق می‌افتد و به علت تجمع چربی در جداره‌ی داخلی عروق یا در اثر ایجاد لخته خون، عروق بسته می‌شوند.

در سکته مغزی هموراژیک، عروق مغزی دچار آسیب‌ می‌شود و فشار خون بالای کنترل نشده، استفاده بیش از حد داروی ضد انعقاد خون، بیماری‌های مادرزادی، ضربه مغزی در اثر تصادف و تجمع غیر طبیعی پروتئین در جداره مرگ سبب ایجاد آن می‌شوند.

در حمله ایسکمیک ضربه مغزی امکان دارد، علائم گذرای مغزی ایجاد شده و سپس برطرف شوند؛ بنابراین به این علائم توجه کرده و حتماً به بیمارستان مراجعه شود.

۲۹ اکتبر مصادف با هشتم آبان ماه روز جهانی سکته مغزی نامگذاری شده است.

مازندران از جمله استان های پیشرو در زمینه راه اندازی کد ۷۲۴ در مراکز درمانی به شمار می رود و در حال حاضر سه بیمارستان بوعلی سینای ساری، ولیعصر و رازی قائمشهر این کد در آنها فعال است.

رییس اورژانس مازندران با اشاره به اهمیت سرعت نجات بیماران سکته مغزی با راه اندازی کد ۷۲۴ گفت که سکته مغزی، دومین علت مرگ و اولین علت ناتوانی در کشور است، بسیاری از موارد سکته مغزی با رعایت اصول بهداشتی قابل پیشگیری است.

یحیی صالح طبری افزود: با رعایت رژیم غذایی مناسب، ورزش منظم و درمان به موقع بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت و فشار خون می‌توان تا حد زیادی از وقوع سکته مغزی جلوگیری کرد.

وی به علائم سکته مغزی اشاره و خاطرنشان کرد: کج شدن صورت، ضعف یک طرفه بدن اختلال تعادل، انحراف چشم و اختلال تکلم از علایم سکته مغزی است، بنابراین افراد در صورت مشاهده این علائم سریعاً با شماره ۱۱۵ تماس بگیرند،

رییس اورژانس مازندران توضیح داد: هر یک دقیقه تاخیر می‌تواند میلیون‌ها سلول عصبی را از بین ببرد.

وی گفت که اقدام سریع در مواجهه با علائم سکته مغزی دارای اهمیت است وحدود ۸۵ درصد از سکته‌های مغزی، ناشی از انسداد عروقی هستند که با درمان به موقع می‌توان لخته‌های خون را از بین برد و مسیر جریان خون را باز کرد.

صالح طبری همچنین به کد ۷۲۴ اشاره کرد و گفت این کد که در سیستمهای اورژانس پیش بیمارستانی و بیمارستانها بعنوان کد سکته مغزی تعریف شده است به معنی این است که در بیمارستانهای مشخص شده در هفت روز هفته و ۲۴ ساعته اقدامات مربوط به باز کردن عروق مغزی از طریق تزریق داروی ضد لخته اقدام می شود.

وی افزود: در صورتی که بیمار در ۳.۵ ساعت ابتدایی به بیمارستان برسد، امکان تزریق داروهای حل کننده لخته وجود دارد که این داروها شانس بهبودی را به طور چشمگیری افزایش می‌دهند.

به گفته رییس اورژانس مازندران در زمان حاضر این کد در بیمارستان های بوعلی سینا در ساری و ولیعصر و رازی در قائمشهر فعال است.

ارسال نظر

نام :
ایمیل:(اختیاری)
متن نظر:
ارسال

• نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.


• نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.


آخرین اخبار
بیشتر