روند شیوع ویروس کرونا این روزها در مازندران، به یک روند ثابت تبدیل شده و آرامش به این استان بازگشته است. روزهای پراسترسی که "دلتا" برای مردم مازندران به وجود آورده بود و میزان فوتشدگان ناشی از این ابتلا به کووید 19 را به حدود 40 نفر در روز رسانده بود.
به گفته سیدعباس موسوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، زمانی ویروس کرونا، میتواند اثر مخرب خود را بگذارد که مردم، شیوهنامههای بهداشتی را رعایت نکنند و بدون استفاده از ماسک در فضای عمومی حاضر شوند.
اینجا است که باید منتظر ابتلا به ویروس کرونا باشیم، موضوعی که بارها دیده شد و پس از حضور یک مبتلا به این ویروس در یک مراسم عزا یا عروسی، تعداد زیادی از مردم را نیز گرفتار خود کرد.
با این وجود و پس از ایجاد یک آرامش پس از طوفان "دلتا" در مازندران، نگرانیها دوباره افزایش پیدا کرده است، در تعطیلات هفته گذشته، حجم بالایی از مسافران راهی شمال و به ویژه مازندران شدند و به گفته مسئولان، بیش از 80 هزار خودرو، این استان را ترک کردهاند.
به گزارش وارش، این بدان معنا است که مازندران در این ایام، میزبان تعداد زیادی از مردم از سراسر کشور بود و به گفته متخصصان پزشکی باید پس از هر حضور مسافر در استان مقصد، نگران افزایش بیماران کرونایی در استانهای مبدا و مقصد باشیم.
هرچند به نظر میرسد این سخنان خالی از لطف نیست، چرا که سواحل در مازندران مملو از جمعیت مسافران بود و مجتمعهای خرید به ویژه در مرکز و غرب مازندران بسیار شلوغ به نظر میرسید.
در گفتوگوی خبرنگار وارش با بسیاری از این مسافران، که اتفاقا شیوهنامههای بهداشتی را اصلا رعایت نکرده بودند، مشخص شد سهلانگاری ناشی از تزریق دو دوز واکسن کرونا دلیل این امر است، مسافران معتقد بودند سیستم ایمنی قوی دارند و با تزریق دو دوز واکسن دیگر مبتلا به ویروس کرونا نمیشوند.
رستورانها و کافیشاپها شلوغتر از همیشه نسبت به دو سال اخیر بود و بازار ماهی و برنج شمال نیز تقریبا مملو از جمعیت به نظر میرسید، درست است که واکسیناسیون عاقلانهترین راه مقابله با ویروس کرونا محسوب میشود اما بی توجهی به شیوهنامههای بهداشتی را نیز در شیوع مجدد این بیماری، نباید نادیده گرفت.
سید عباس موسوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به آمار 24 ساعت اخیر مبتلایان به ویروس کرونا در 24 ساعت اخیر، گفت: در ۲۴ ساعت گذشته تعداد ۷۹ بیمار مشکوک به کرونا بر اساس تشخیص بالینی در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سطح استان بستری شدند.
وی تصریح کرد: ظرف همین مدت تعداد ۶۶ نفر از افراد مشکوک بستری شده، از بیمارستان ها مرخص شدند و تکمیل روند درمانی خود را در منزل ادامه خواهند داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطرنشان کرد: هم اکنون ۲۷۸ بیمار مشکوک به کرونا بر اساس تشخیص بالینی در این مراکز بستری شدند که از این تعداد ۵۹ نفر نیز با علائم حاد تنفسی در بخش های مراقبت ویژه بستری هستند.
همچنین بر اساس اعلام روابطعمومی و امور بینالملل دانشگاه علوم پزشکی بابل، در حال حاضر ۸۱ بیمار مشکوک به كرونا در بیمارستانهای بابل بسترى هستند.
بر این اساس، در ۲۴ ساعت گذشته ۱۷ بیمار جدید بستری و ۱۶ بیمار هم ترخیص شدند. ۱۶ بیمار در بخشهای مراقبتهای ویژه بستری هستند.
به گزارش وارش، با اعلام دو دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل، در حال حاضر، 359 بیمار مبتلا به کووید 19 و یا مشکوک به ویروس کرونا در مراکز درمانی زیرنظر این دو دانشگاه بستری هستند.
اینگونه که به نظر میرسد باید در روزهای نه چندان دور، مجددا شاهد افزایش مبتلایان به ویروس کرونا در مازندران باشیم و باید خود را برای مبارزهای نابرابر، باری دیگر، آماده کنیم.
پ/