مادران باردار واکسینه میشوند، اما نه همه...
مازندران-وارش نیوز/ یکی از دغدغه های کرونا شامل حال مادران باردار نیز شده است. مجوز واکسیناسیون مادران باردار صادر شده اما نمی دانند با توجه عوارض مشاهده شده در عده ای افراد، واکسینه بشوند یا خیر و به نوعی در اما و اگر مانده اند.
|
صمدی یک مادر باردار در گفتوگو با وارش گفته پزشک خانواده به او توصیه کرده که واکسیناسیون را انجام دهد اما پزشک معالج وی این توصیه رد کرده و به بعد از زایمان موکول کرده است.
او گفت: حال سعی بین قبل زایمان و بعد زایمان برای مادران باردار بسیار بغرنج شده است و این موضوع درگیری ذهنی زیادی برایم همراه با استرس داشته است.
این مادر باردار گفت: چون عدهای از کسانیکه واکسینه شدند دچار عوارض پس از واکسیناسیون شدند و برخی نیز به کرونا خفیف نیز مبتلا شدند و از انجاییکه امکان مصرف دارو برای ما وجود ندارد در تردید هستیم از سویی دیگر هم نگرانیم اگر واکسن نزنیم و مبتلا شویم ممکن است شدید باشد.
برطبق آخرین آمار مادران باردار نیز واکسینه میشوند و این مهم در مازندران نیز اجرایی شده است.
بر طبق اعلام شبکه ومرکز بهداشت در مازندران، واکسیناسیون مادران بارداردرشبکه ومرکزبهداشت از روز چهارشنبه 27 مرداد مصادف با تاسوعای حسینی در شبکه ومرکز بهداشت شهرستان آغاز شد.
با توجه به اهمیت موضوع موارد موردتاکید وتوجه گروه هدف می باشد که بسیارحائز اهمیت است و بر این اساس تمام مادران باردار بالای ۳۵سال و بالای۱۲هفته بارداری ،واکسینه می شوند.
شرایط واکسیناسیون مادران ۱۸تا۳۵ سال نیز در صورتیکه مادران در همه گروه سنی شاغل در بهداشت و درمان باشند.
مادرانی که همسران آنها شاغل در بهداشت و درمان و در بخش کرونایی کارمی کنند و
مادران دارای BMI مساوی ویا بالای۳۵ سال درقبل یا ابتدای بارداری که در پرونده آنها ثبت شده نیز واکسینه خواهند شد.
همچنین مادران باردار دوقلو و چند قلو ویا بارداری با IVF باشند و مادران باردار دارای بیماری زمینه ای مثل دیابت،دیابت بارداری، فشارخون بالا و بیماری کلیوی،سیروز کبدی، آسم، پیوند اعضا،آنمی سیکل سل و..نیز در لیست واکسیناسیون قرار میگیرند.
بر طبق اعلام شبکه ومرکز بهداشت مازندران،حتما مادران باردار با فرم معرفی نامه که بخش ۱ آن توسط پزشک و ماماهای مراکز جامع روستایی وشهری و پایگاههای پزشک خانواده تکمیل و سپس مهر و امضا توسط ماما و پزشک صورت گرفته و بعد به مرکز واکسیناسیون در روستا در همان مرکز و مراکزشهری و پایگاههای پزشک خانواده ویابه شبکه بهداشت شهر مورد نظر ارجاع شود.
ضمناقبل از ارجاع مادر بارداربایداز نظر شرایط عمومی واکسیناسیون مورد بررسی قرار گیرد واگر احتمال ابتلا به کرونا وجود ندارد ارجاع جهت تزریق واکسن صورت گیرد.
ضمیمه :