امروز : شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۰۴:۳۵
سرویس : اقتصاد زمان :   ۱۳۹۹/۷/۱۵ - ۱۶:۳۲ شناسه خبر : ۹۲۶۱

جزئیات جدید از یارانه تأمین کالا‌های اساسی اقشار ضعیف/ ۲۰میلیون نفر در اولویت زنجان/ وارش نیوز ــ عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت در این سال‌ها نتوانسته اقتصاد کشور را از وابستگی به نفت خارج کند، گفت: مجلس انقلابی به‌دنبال شفافیت مسائل مالی و اقتصادی در کشور است.

 

به گزارش وارش نیوز، مصطفی طاهری امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرا رسیدن ایام اربعین حسینی اظهار داشت: امروز در شرایط اقتصادی، سیاسی، منطقه‌ای و جهانی به سر می‌بریم که اولویت و دغدغه‌ اصلی حاضر "معیشت مردم" است. امروزه با وضعیتی مواجه هستیم که قیمت ارز تا 30 هزار تومان افزایش یافته و به تناسب آن اجناس نیز گران شده و آشفتگی در بازار سکه، طلا، مسکن و خودرو وجود دارد و قشر عظیمی از مردم با سختی تامین معیشت مواجه‌اند و شرایط حاضر را تحمل می‌کنند.

وی افزود: امروز وظیفه ما در مجلس این است که دو اقدام کوتاه و بلند مدت برای کشور برنامه‌ریزی داشته باشیم، اقدام کوتاه مدت متناظر با حال حاضر و گرفتاری‌های اقشار آسیب‌پذیر همانند طرح اختصاص یارانه برای تامین کالا‌های اساسی که دولت را موظف می‌کند که این طرح را برای 60 میلیون نفر اجرا کند که البته در این طرح 20 میلیون نفر به طور ویژه در اولویت قرار دارند. با این وجود باید یک رویکرد میان‌مدت و بلند‌مدت هم برنامه‌ریزی شود تا این اقتصاد مقاوم شود و با تغییرات، تحریم‌ها و مشکلات کم‌ترین آسیب را ببیند.  در هر دو بُعد مجلس فعال است.

عضو کمسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به این‌که در بحث نظارت مجلس نیز دو مرحله وجود دارد و نخست نظارت بر حال حاضر، مشکلات موجود، قوانین ناقص و اجرای صحیح آن گفت: بحث بلند مدت در بُعد نظارتی نیز در حال بررسی است تا بتوان نظارت جامع و هوشمندی بر اساس گزارش‌ها داشت و قبل از وقوع آن‌ها این نظارت‌ها را انجام داد.

وی با اشاره به این‌که باید بستر لازم برای حضور دولت جوان انقلابی در سال آینده فراهم شود عنوان کرد: در این شرایط که  نفت کشورمان به فروش نمی‌رود باید مملکت  را به نحوی اداره کرد که خوشبختانه  از طریق فروش مواد و کالا‌هایی نفتی آمار خوبی داریم.

این مسئول ادامه داد: نزدیک به 100 هزار میلیارد تومان دولت در حال چاپ اوراق است به این امید که در آینده نفت که فروش رفت بتوان از طریق آن پول مردم را برگرداند. با این حال تفکر، تفکر نفتی است اما ما به دنبال این هستیم که این تفکر را برداریم و راه حل آن این است که وقتی 550 هزار میلیارد تومان هزینه‌های جاری دولت است باید به همین رقم درآمد داشته باشیم و تنها راه‌حل آن اخذ "مالیات" است منتها از راه درست نه چیزی که در حال حاضر وجود دارد. 200 هزار میلیارد تومانی که امروزه اخذ می‌شود مورد قبول ما نیست چرا‌که از واحدهای تولیدی مالیات بالایی اخذ می‌گردد و ارزش افزوده چندین برابر گرفته می‌شود. در جایی که باید مالیات گرفته شود و در کل دنیا وجود دارد در ایران در نظر گرفته نمی‌شود اما در حال آماده‌سازی مالیات بر عایده افزوده هستیم و اجرایش برای دولت بعد امکان‌پذیر خواهد بود.

طاهری با بیان‌ اینکه بسیار پیگیر هستیم تا بحث نفت را به صنایع پایین دستی آن همانند پترو پالایشگاه‌ها منتقل کنیم اظهار کرد: در فروش صنایع پتروپالایشگاه هیچ مشکلی نداریم و هر چه تولید شود می‌توان با دور زدن تحریم به فروش برسانیم. در این حالت می‌توان اشتغال را بالا برد و ارزش افزوده بالایی نیز ایجاد کرد. با این‌که آقای زنگه بسیار کم کاری در این زمینه داشت اما شرط لازم برای ماندن وی پرداخت جدی به این مسئله است.

وی با اشاره به این‌که پروژه‌های نیمه تمام در استان در حال پیگیری است گفت: بر اساس قول‌های گرفته شده، استادیوم 15 هزار نفری استان بهمن ماه افتتاح خواهد شد که در این راستا 4 میلیارد تومان اعتبار بیش از سهم استان اختصاص یافته است. همینطور پیست دوچرخه‌سواری که با پیشرفت 33 درصدی متوقف شده بود در حال ادامه برای پیشروی پروژه است. قبول داریم بودجه‌های عمرانی در استان بسیار کم است اما در این امر از ظرفیت بانک‌ها استفاده خواهیم کرد .

این مسئول با تاکید بر این‌که روستا‌های گاز رسانی نشده در استان نسبت به سطح کشوری بالاتر است خاطرنشان کرد: سعی بر این است تا بخش زیادی از روستاهایی که بالای 20 خانوار هستند، گازرسانی شود و با این‌که هزینه‌ای که برای گاز‌رسانی اختصاص می‌یابد به شکل سرانه به ازای هر نفر 12 میلیون‌تومان است اما در تلاش بر این‌هستیم تا این این مبلغ را افزایش داده و 25 میلیون تومان برسانیم تا با شرایط اقتصادی و هزینه‌بالا بتوان روستا‌ها را گاز رسانی کرد. 

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس با اشاره به این‌که پتروشیمی زنجان یکی از مهم‌ترین مطالبات مردم استان زنجان است تصریح کرد: بخشی از تجهیزات خرید ارزی است اما به دلیل مشکلات ارزی این امر هنوز تخصیص نیافته است و مشکل هنوز حل نشده و علت آن نیز تنها نبود ارز است.

بیشتر بخوانید

وی با بیان این که قیر نیز همانند بسیاری از موارد از جمله فولاد با این‌که در داخل کشور تولید می‌شود حال روز خوبی ندارد و گران شده است، بیان کرد: قیر وابستگی به خارج ندارد و جز صادراتی‌ترین‌ محصولات در کشور است و به دلیل ارز‌ آور بودن صادرات آن بسیار انجام می‌گیرد و این امر سبب می‌گردد تا در نهایت قیر در بازار بسیار گران شود ولی طرحی که ما در مجلس ارائه کره‌ایم با قیمت ارتباطی ندارد و میزان نیاز قیر مطرح است، با این حال این آسیب وجود دارد و تا ابلاغ شدن و تصویب آن زمان خواهد برد و هنوز به قانون قطعی تبدیل نشده است.

طاهری با اشاره به این‌که یکی از اولویت‌های ما در استان بحث "آب" است گفت: یکی از مهم‌ترین مطالبات از وزیر نیرو بحث اختصاص آب به اراضی شیب‌دار طارم است با این‌که باید 12 میلیون‌متر مکعب آب به این اراضی اختصاص یابد اما این امکان وجود دارد که تنها 7 میلیون متر مکعب تخصیص داده شود و این موضوع در حال پیگیری است. اما باید این نکته ذکر شود که توفیق زیادی در بحث آب که برای استان قطعی شده باشد را نداشته‌ایم.

این مسئول با بیان این‌که باید حجم سرمایه‌گذاری در استان بالاتر رود تا اشتغال بیش‌تری ایجاد شود، تصریح کرد: قریب به استخدام یک هزار نفر نیرو در شرکت‌های سطح استان با توسعه صنایع انجام خواهد گرفت، علاوه بر این اگر شرکت‌های موفق استان توسعه یابند می‌توانند در جذب نیرو گام مهمی بردارند، با این حال برای شش ماهه دوم سال افتتاح‌های خوبی در استان شاهد خواهیم بود.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس با تاکید بر این‌که در بحث شهری سه پروژه مهم به شکل جدی در حال پیگیری است گفت: یکی از این پروژه‌ها سبزه میدان است که از زمان‌بندی جلوتر حرکت می‌کند. پروژه دوم اختصاص زمین 8 هکتاری برای ایجاد پارک و فضای سبز در میدان ولی‌عصر برای بهره‌مندی مردم ساکن در آن منطقه است که تمام اقدامات لازم انجام شده و باید شهرداری طرح مناسب را ارایه نماید و پروژه سوم نیز بحث کمربندی است که از داخل پادگان عبور می‌کند، همکاری‌های مناسبی در این زمینه ایجاد شده است‌ و پروژه در حال پیشروی است.

وی با بیان‌ این‌که بحث یکپارچه کردن سامانه‌های اطلاعاتی یکی از الویت‌های مهم است و 26 سامانه که عموما اقتصادی هستند از بین یک هزار سامانه انتخاب شده‌اند تا مورد بررسی و ادامه روند اقدامات لازم قرار گیرند گفت: اگر یک سامانه یکپارچه اقتصادی داشته باشیم می‌توان بسیاری از مسایل را برطرف کرد، اما متاسفانه این سامانه وجود ندارد و اخیرا بر روی این که هر شخص چند خودرو دارد اقداماتی در حال انجام بود و آمار‌ها نشان داد 5 میلیون خودرو در جامعه مربوط به کسانی است که از سه خودرو به بالا برخور‌دارند.

وی تاکید کرد: باید مالیات، شفافیت و مبارزه با فساد در کل جامعه، در بین تمام مسئولان سامانه محور شود و با این‌کار می‌توان نقدینگی را نیز هدایت کرد چراکه نقدینگی در کشور بالا است اما اگر از هر اقتصاد دان سوال شود به صراحت خواهد گفت که این نقدینگی در دست دلالان است و اگر این نقدینگی سمت تولید رود جمهوری اسلامی، نجات یافته و قیمت دلار حتی به کم‌تر از یک هزار تومان می‌رسد. بنابراین باید ابتدا تشخیص داد نقدینگی در چه صنایعی وجود دارد و بر اساس آن برنامه‌ریزی کرد.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس با بیان این‌که ما مقدمه لازم در اجرای نقدینگی و سوق آن به سمت صنایع را هنوز نداریم تصریح کرد: علت این امر این است که ما هنوز سامانه جامع اطلاعات را نداریم و اگر باشد گسسته تنها برای ارگان خاصی است که از ارایه آن خودداری می‌کند.

طاهری با اشاره به این‌که در نظارت بسیار جدی هستیم و حتی در حال برنامه‌ریزی این هستیم که افرادی که شفاف نیستند را از سمتشان برکنار کنیم و حتی اقدام به زندانی آن فرد کنیم افزود: اگر این امر در مجلس انجام نگیرد انگار که در مجلس در طول چهار سال هیج اتفاقی نیوفتاده است و همه آن ویترینی و جزئی بوده است.

وی تاکید کرد: اگر شفافیت در کشور ما نیز همانند تمام دنیا از لحاظ اقتصادی یا هویتی انجام گیرد هم برنامه‌ریز و هم اجرا کننده می‌تواند درست تصمیم گیری نماید، در این راستا حتی باید تمام کالا‌ها رصد شود. چرا زمانی که فولاد به فروش می‌رود اصلا مشخص نمی‌شود هزینه در دست چه کسی و برای چه اموری صرف شده است. در این بین اولویت بندی وجود دارد و کل کالا‌ها باید در سامانه ثبت شود با این حال کل زیر ساخت‌ها آماده شده و سعی بر این است که هر چه سریع‌تر این سامانه وارد فاز اجرایی شود.

نماینده مردم و زنجان و طارم در مجلس با بیان‌اینکه باید بحث پولی و مالی جامعه حتما در سامانه ثبت شود گفت: نباید هیچ کس بدون ثبت شدن در سامانه حتی یک هزار تومان داشته باشد مگر این‌که حاکمیت از آن اطلاع داشته باشد اما این موضوع دقیقا 180 درجه مخالف نظر رئیس جمهور که تاکید دارد نباید به حساب‌های مردم سرکشی داشت ولی این امر کاملا اشتباه است و این شفافیت در ابتدا باید از مسئولان از جمله نماینده‌ها و دولتی‌ها و از خود رئیس جمهور آغاز گردد.

ارسال نظر

نام :
ایمیل:(اختیاری)
متن نظر:
ارسال

• نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.


• نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.


آخرین اخبار
بیشتر