امروز : پنج شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۷
سرویس : اجتماعی زمان :   ۱۳۹۹/۲/۲۰ - ۱۵:۲۱ شناسه خبر : ۶۴۸۶

نقش مشاوره قبل از ازدواج در کاهش اختلافات زناشویی وارش نیوز/ ازدواج يكي از مهمترين وقايع زندگي است كه در پيشرفت، كمال و سعادتمندي انسان نقش اساسي دارد و هر يك از ما با انتخاب همسر تصميم مي گيريم.

وارش نیوز/ هر يك از ما براي انجام معامله يا خريد كوچكترين كالايي سعي مي كنيم و ترجيح مي دهيم از نظر و مشورت ديگران بهره ببريم تا گزينه اي را كه بيشترين سود را از هر جهت به ما مي رساند انتخاب كنيم.

ازدواج يكي از مهمترين وقايع زندگي است كه در پيشرفت، كمال و سعادتمندي انسان نقش اساسي دارد و هر يك از ما با انتخاب همسر تصميم مي گيريم سال هاي آتي عمرمان را چگونه و با چه فردي با چه ويژگيها، اخلاقيات، اعتقادات و جهان بيني سپري كنيم.

پس حال كه با اين انتخاب، كيفيت و حتي كميت سال هاي باقي مانده عمر خود يا فرزندمان را رقم مي زنيم آيا مشاوره گرفتن از ديگران به خصوص افراد متخصص و سنجش سود و منفعت اين تعهد ، اخلاقي و اجتماعي كمتر از خريد کالا مثلا يك خودرو است ؟

آيا براي چنين انتخابي صرفا برگزاري جلسات خانوادگي، گفت و گو ميان خانواده ها، حضور بزرگان فاميل و در نهايت رد و بدل شدن خواسته ها براي نحوه برگزاري مجلس عروسي و ميزان مهريه همانند چندين دهه قبل آنهم براي نسلي كه در عصر ارتباطات رشد كرده و در فضايي با وجود راپانه، موبايل، اينترنت و ماهواره تربيت شده كافي است؟

بسياري از جوانان در زمان عقد يا نامزدي يا آشنايي قبل از ازدواج يك زندگي ايده آل و بدون هرگونه اختلاف و درگيري را تصور مي كنند و با چنين ديدگاهي بر اين باورند كه بين شان كاملا تفاهم وجود دارد غافل از اين كه در نخستين مشكلي كه برايشان هنگام زندگي مشترك به وجود مي آيد آرمانها و روياهايشان به يكباره فرو مي ريزد و سريع از زير بار مسووليت زندگي مشترك شانه خالي مي كنند و تصميم به جدايي مي گيرند.

علل مهم اختلافات خانوادگی و طلاق :

الف) عدم شناخت صحیح زوجین ازهم در دوره آشنایی: نتیجه این عدم شناخت صحیح انتخاب زوجی می باشد که هم کفو نیستند.تضادهاي فرهنگي، خانوادگي، ناهمگوني هاي اعتقادي و خانوادگي كه به واسطه عدم شناخت و دريافت مشاوره تخصصي حادث مي شود در طلاق موثر است.

اهمیت مشاوره پیش از ازدواج زمانی مشخص می‌شود که به این نکته توجه داشته باشیم که یکی از علل اختلاف و طلاق در میان خانواده ‌ها این است که زوجین بدون شناخت از یکدیگر و مشاوره وارد زندگی مشترک می‌شوند .

شناخت بسیاری از موضوعات در همان ابتدای تشکیل زندگی مشترک مهم است چون فقط با شناسایی این جزئیات است که زوج ها می‌توانند به نتیجه برسند که می‌توانند با هم ادامه مسیر بدهند یا نه.

ب) فقدان مهارت های زندگی مشترک و حل مسایل زناشویی که می تواند منجر به تشدید اختلافات کوچک و حتی طلاق شود.

هدف اصلی مشاوره پیش از ازدواج

1)کمک به افراد برای انتخاب زوج مناسب است؛

این مرحله مهمترین مرحله‌ مشاوره ازدواج است زیرا جنبه‌ پیشگیری دارد و در صورت هدایت صحیح، موجب تأمین بهداشت روانی خانواده می‌شود.

مشاوره قبل از ازدواج در چندین مرحله برگزار می‌شود. در مرحله اول زوجین از نظر رفتاری، خانوادگی، سبک زندگی و تحصیلات مورد بررسی قرار می‌گیرند که در صورت مثبت بودن وارد مرحله بعدی می شود.

در این مرحله از لحاظ ذهنی و تفکرات بررسی می‌شوند تا نکات مشترک و غیر مشترک طرفین مشخص شود و آخرین مرحله نگاه به زندگی، سرگرمی و تفریحات زوجین است که تمامی این مراحل گام به گام و در آخر به صورت اجمالی بررسی می‌شود.

مشاور در مشاوره پیش از ازدواج توانایی سنجش و شناخت تفاوتها و شباهتهای زیر‌بنایی شخصیت را دارد و نظر زوجین را نسبت به این تفاوتها و شباهتها جلب می‌کند؛ موارد دیگری که در جلسات مشاوره پیش از ازدواج بررسی می‌شود، نیازها، خواسته ها، آرزوها، تمایلات، توقعات، خط قرمزها، و رمز و رازهای طرفین است.

2) دریافت آموزش های لازم در خصوص مهارت های یک زندگی زناشویی موفق:

واقعیت این است که بسیاری از جوانان بدون اینکه مهارت لازم برای تشکیل خانواده را داشته باشند، ازدواج می‌کنند و در زندگی مشترک اولین بحران‌ها آنها را از پا در می¬آورد و کارشان را به طلاق می‌کشاند. در این بین عنوان می‌شود اگر افراد قبل و بعد از ازدواج به مشاور مراجعه کنند، تا حد زیادی مسائل آنها قابل حل است.

 

 

تهیه وتنظیم : ماریا حاجی آقازاده کارشناس ارشد روانشناسی مرکز مشاوره آرامش معاونت اجتماعی مازندران

ارسال نظر

نام :
ایمیل:(اختیاری)
متن نظر:
ارسال

• نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.


• نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.


آخرین اخبار
بیشتر