امروز : چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۰۳:۰۲
سرویس : اقتصاد زمان :   ۱۳۹۷/۷/۲ - ۲۲:۰۳ شناسه خبر : ۳۲۴۲
رئیس تعاونی باغداران قائم‌شهر:
پرتقال ۳۰ درصد گران می شود/ افزایش ۶۰ درصدی قیمت کود محصولات باغی رئیس تعاونی باغداران قائم‌شهر از گران شدن ۳۰ درصدی قیمت پرتقال در سال جاری خبر داد.

وارش نیوز: مهدی زینی در گفت‌و‌گو با ایسنا با بیان اینکه خوشبختانه امسال آفت و بیماری محصولات باغی در مازندران همانند سال گذشته کم است، اظهار کرد: میزان تولید محصول باغی نیز در مازندران مناسب است.

وی با بیان اینکه دلیل اصلی افزایش قیمت محصولات باغی کمبود در سطح و وجود واسطه است، تصریح کرد: به دلیل بارندگی های بهاری و تابستانی که به شکوفه های درختان آسیب زد و همچنین برف سال گذشته در زمستان که موجب خشک شدن درختان شد کمبود محصول را شاهد خواهیم بود.

کاهش تولید سیب قرمز در کشور

رئیس تعاونی باغداران قائم‌شهر با اشاره به اینکه امسال کاهش تولید سیب قرمز در کشور را شاهد خواهیم بود، خاطرنشان کرد: سیب سفید به نسبت قرمز بیشتر است اما به تناژ سال گذشته نمی رسد.

زینی با بیان اینکه وجود دلالان موجب می شود محصول با قیمت بسیار فراوان به دست مصرف کننده برسد، تصریح کرد: وجود تعاونی می تواند دلال‌ها را از میان بردارد و به صورت مستقیم کالا را به فروشنده اصلی می رساند.

تاثیر ناچیز نوسانات ارزی بر قیمت محصولات باغی

وی با اشاره به اینکه نوسانات نرخ ارز تاثیر چندانی بر قیمت محصول باغی ندارد، خاطرنشان کرد: برخی از حامل‌هایی مانند سم و کود و غیره می تواند مجب افزایش قیمت شود اما این میزان زیاد نیست.

رئیس تعاونی باغداران قائم‌شهر با بیان اینکه امسال در محصول پرتقال 30 درصد افزایش قیمت خواهیم داشت، گفت: سه کود ازت، سولفات پتاسیم و سولفات تریپ که دولتی هستند افزایش قیمت به وجود نیامده است اما در مابقی کودها حدود 60 درصد و سموم به نسبت 50 درصد افزایش قیمت صورت گرفته است.

زینی با اشاره به اینکه این کودها در داخل تولید می شوند و وارداتی نیستند، افزود: دلیل این اختلاف قیمت، سوبسیت دولت به کودهایی است که خود معرفی می کند.

تغییر ذائقه مردم با برداشت زودهنگام محصول

وی در ادامه با بیان اینکه جهاد کشاورزی زمان برداشت هر محصول را مشخص و با کسانی که آن را رعایت نمی کند برخورد کند، گفت: برداشت زودهنگام بسیاری از محصولات ذائقه مردم را تغییر می دهد و بازار را خراب می کند.

رئیس تعاونی باغداران قائم‌شهر با اشاره به اینکه باید برای برون رفت از مشکل باغداران، به صادرات فکر کنیم، اظهار کرد: علاوه بر بازار هدف، ماشین‌های حمل و نقل بار به کشورهای دیگر نیز یکی از مشکلات اصلی رونق بازار است.

نبود پایانه حمل و نقل محصولات باغی در مازندران

زینی گفت: در مازندران پایانه حمل و نقل برای جا به جایی محصولات و صادرات نداریم و امیدواریم مسئولان به ماشین‌های روسی که تا انزلی برای ترانزیت محصول می‌آیند، اجازه دهند تا وارد مازندران شوند و صادرات با قدرت بیشتری ادامه پیدا کند.

ارسال نظر

نام :
ایمیل:(اختیاری)
متن نظر:
ارسال

• نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.


• نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.


آخرین اخبار
بیشتر